EHBO vervolgcursus

Om uw diploma geldig te houden dient u uw kennis op peil te houden. Dit kan door het volgen van lessen op onze vervolgcursus.

Het diploma wordt geldig gehouden door het volgen van lessen, waarbij competenties zijnDSC00528 vereist voor diverse onderdelen van de EHBO. Men moet zo gezegd zijn kennis bewijzen. Elke les behandelt zijn eigen competenties, welke staan vermeld in het lesprogramma. Tijdens de les wordt gelet op voldoende vaardigheden en beheersing van de lesstof. Aan het einde van de les wordt door de docent bijgehouden of de beoogde competenties zijn behaald. Voor de verlengingsdatum wordt bekeken of de competenties voldoende behaald zijn voor de verlenging van het diploma. Bij het niet voldoen van competenties kan de docent een test afnemen over de gemiste of niet beheerste stof om alsnog de competenties te verlenen. Klik hier voor het lesprogramma en de aftekenlijst competenties.

De vervolglessen worden gegeven op donderdagavond in onze locatie, in het Gezondheids Centrum Papenberg aan de Loenenseweg 1 te Beekbergen van 19.45 – 21.45 uur. Achteringang oftewel rechterzijde, gezien vanaf de Loenenseweg.

De lessen lopen van januari t/m maart en van oktober t/m november.
Kijk op het menu Lesprogramma voor de bijzonderheden.
Het lidmaatschap kost € 30,– per jaar.

We beschikken over een gediplomeerde deskundige docente, welke met de leden op een gezellige en gemoedelijke, maar vooral doeltreffende manier de lesstof doorneemt en de praktijk op gedegen wijze oefent. Iedereen komt op een oefenavond aan de beurt. Het lesaanbod is zeer gevarieerd en op de praktijk afgestemd.

Onze EHBO vereniging maakt gebruik van een LOTUS, welke de verwondingen schminken en ongevalssituaties natuurgetrouw naspelen waarbij de realiteit nagenoeg wordt benaderd.

EHBO Beekbergen beschikt, dankzij diverse sponsors, over de meest geavanceerde en moderne lesmaterialen, zoals 2 AMBU reanimatiepoppen, voorzien van de modernste elektronica om handelingen te kunnen volgen op de computer.  We beschikken ook over een baby-reanimatiepop en een kind-reanimatiepop. Bovendien hebben we 2 realistische AED trainers om de AED handelingen levensecht te kunnen beoefenen. Bovendien een Heimlichvest t.b.v. het oefenen op een slachtoffer met dreigende verstikking. Een beamer om de lesstof visueel te ondersteunen.

Onze cursuslocatie is in het Gezondheids- Centrum Papenberg, Loenenseweg 1, 7361 GA  Beekbergen.

Ingang rechterzijde gebouw aan de Loenenseweg 1

Inschrijfformulier-vervolgcursus 

Hier kunt u zich ook digitaal inschrijven voor onze vereniging!

Inschrijven EHBO vervolgcursus