Hulpverleners-groep

Spelregels evenementen Onze vereniging beschikt over een aantal leden die zich inzetten bij evenementen, om ehbo t & bdienst te doen als EHBO-(st)er. De herkenbare hulpverleners beschikken over een beachvlag, een AED en een uitgebreide verbandtas. Te denken valt aan sportevenementen zoals: volleybal, touwtrekken, voetbaltoernooien, wielerronde, wandelevenementen. Maar ook optredens zoals festiviteiten rond en in jongerencentrum de Boerderij, de Landelijke stoomdagen bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij,etc.

Tapen

De EHBO leden van onze vereniging zijn niet opgeleid om te tapen. Zij zijn hier niet toe bevoegd. Tapen is een specialistisch vak, weggelegd voor de fyisiotherapeut, sportarts of begeleider.

Hulpaanvraag

Plaatselijke verenigingen en organisaties kunnen een beroep doen op onze vereniging voor EHBO hulp. Aanvraag dient te geschieden bij onze hulpverleners-coördinator en u kunt hiervoor onderaan het aanvraagformulier invullen. Voor de aanvragers die onze hulp inroepen, hebben we spelregels/richtlijnen opgesteld. Wij kunnen u op dit moment nog geen garanties bieden inzake EHBO ondersteuning.  Wij doen ons uiterste best u ter wille te zijn en we hopen dat u hiervoor begrip heeft. Misschien zijn er binnen uw organisatie wel leden of vrijwilligers  die belangstelling hebben om een EHBO cursus te volgen. Het mes snijdt dan aan twee kanten. U hoeft niet altijd een beroep te doen op (volledige)externe EHBO ondersteuning en u bent geen (volledige)vergoeding meer kwijt aan een bijdrage in zake deze. De gemeentelijke vergunningseisen worden steeds hoger v.w.b. EHBO ondersteuning bij evenementen en op deze manier bent u van EHBO hulp verzekerd. Misschien een suggestie om dit met uw bestuur en leden te bespreken. Wij houden ons aanbevolen om ook uw mensen op te leiden tot gediplomeerd EHBO’er volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Voor vragen en overleg kunt u altijd bij ons aankloppen.
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij het secretariaat 055-5063254

Spelregels evenementen

 

Aanvraag hulpverlening

  • MM slash DD slash JJJJ
  • :
  • :