Over ons

Onze EHBO vereniging heeft al een redelijk lange geschiedenis achter de rug.

In 1962 zijn we in Beekbergen met de EHBO gestart als onderdeel van EHBO vereniging Apeldoorn.
In 1975 zijn we als zelfstandige vereniging onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Vereniging  EHBO gaan varen.
Op  3 maart 1992 zijn we officieel als zelfstandige EHBO vereniging Beekbergen en Omstreken van start gegaan onder eigen vlag, een eigen logo, een eigen reglement en een eigen KvK nummer 104394. En zijn we als zodanig aangesloten bij Het Oranje Kruis.

De doelstelling van onze EHBO vereniging is om mensen op te leiden en opgeleide mensen competent te houden, om zo eerste hulp te bieden bij een ongeval en de schakel te vormen tussen ongeval en deskundige hulp.

De vereniging beslaat het gebied: Beekbergen, Loenen, Ugchelen, Lieren, Oosterhuizen, Hooiland en uiteraard Apeldoorn, waar veel leden vandaan komen.

Wij zijn een enthousiaste en bruisende dorpsvereniging met een echt gezellige sfeer, waar iedereen elkaar kent en waarbij je zeer snel wordt opgenomen in de vereniging.

Bij ons heb je een naam en een nummer, ben je iemand, maar geen nummer. Het blijkt wel uit het aantal leden dat niet uit Beekbergen komt. Je mag net zo vaak komen als je wilt, dus zo’n 14 maal per jaar.

De docent/instructeur werkt volgens de nieuwste methode van het Oranje Kruis, waarbij in modules wordt les gegeven. Zij houdt ook de persoonlijke competenties bij, betreffende zowel de theoretische, als praktische kennis van de cursist.

Alle onderdelen van Het Oranje Kruisboekje komen aan de orde in de lessen. Indien u niet competent bent aan het einde van het seizoen voor bepaalde modules, kunt u binnen bepaalde beperkingen een test afleggen om uw competentie aan te tonen.

Na twee jaar wordt uw diploma verlengd, indien u over de laatste twee jaren competent wordt geacht door de docent/instructeur. Wel wordt u geacht minimaal 7 lessen per jaar bij te wonen.