Spelregels bij hulpverlening

Spelregels evenementen

De EHBO-(st)er welke post, heeft recht op vrij parkeren, gratis gebruik van het toilet, voldoende consumpties in natura, dan wel consumptiebonnen en gelegenheid deze te verzilveren.  Een maaltijdverstrekking als de dienst in lunch- of diner-tijd valt, of een maaltijdbon en de gelegenheid om deze ook te verzilveren gedurende etenstijd.

De organiserende organisatie of vereniging bepaalt de plaats waar de dienstdoende EHBO-er moet posten. Dit geldt vooral bij wandelevenementen zoals de avondvierdaagse en dagwandelingen. De plaats moet eventueel voor de dienstdoende EHBO-er duidelijk op een kaart worden aangegeven en eventueel als EHBO post op de routekaart van de deelnemers.

De postende EHBO-er of EHBO-commandant heeft een mobiele telefoon met het volgende nummer bij zich. 06-10041992. Dit nummer kan bijvoorbeeld op routeformulieren worden gedrukt. Ook zijn bij de hulpverleners-coördinator geplastificeerde posters met dit telefoonnummer te leen om op te hangen bij het evenement. Dit telefoonnummer geldt alleen tijdens het evenement.

De postende EHBO-er is te herkennen aan zijn EHBO kleding en heeft in de meeste gevallen een beachflag bij zich als herkenbaarheid.

Indien een eventueel slachtoffer naar het ziekenhuis of huisartsenpost moet worden gebracht of begeleid, dient de organisatie hiervoor zorg te dragen. De EHBO-(st)er mag hiervoor de EHBO post normaliter niet verlaten. De EHBO-(st)er heeft wel een plattegrond van Beekbergen en Omstr. waar de ziekenhuislocatie met EHBO/huisartsenpost met telefoonnummers op staan. Een exemplaar is verkrijgbaar bij de postende EHBO-(st)er of hier te downloaden.

Verrekening van gebruikt duur materiaal zoals de AED elektroden, in overleg met organisatie en/of verzekering.

Voor de vereniging vragen wij een financiële bijdrage om ons werk te kunnen blijven voortzetten. Neem b.v. als basis het aantal geposte dagdelen, met het aantal EHBO ers. Dit geld komt volledig ten goede aan de EHBO vereniging. Dit kan in overleg contant aan de postende EHBO-(st)er worden meegegeven in een envelop, voorzien van datum en naam van het evenement of per bank op Iban NL79RABO030 60 02 108 t.n.v. EHBO Beekbergen o.v.v. datum en naam van het evenement. Uw bijdrage is erg hard nodig en wordt nuttig besteed voor onkosten van onze vereniging, onderhoud, aanschaf en vervanging van materiaal en apparatuur. Wij ontvangen geen subsidie en ook u profiteert van investeringen zoals de AED’s en reanimatiepoppen, nieuwe verbandtassen, portofoons enz. Wist u dat onze reanimatieapparatuur zoals de EHBO-er  bij zich draagt ongeveer 3000-3500 euro kost?

Richtlijn voor vergoeding voor de Hulpverlenersgroep.
Per evenement……………..€ 15,00
per EHBO-er  €  5.00 per uur . Min. 2 personen.Voorbeeld:
Watervalwandelingen 2 dagen  met 2 EHBO-ers  a €  10,00 per uur
+ evenement                     €  15.00
Evenement duurt 10 uur
10 uur x  € 10                   € 100,00
Totaal   gehele dag           € 115.00

Aanvraag hulpverlening

  • MM slash DD slash JJJJ
  • :
  • :